Blog

Rýžová kaše s kurkumou

Poměrně dlouho jsem se prala se sladkými snídaněmi a nějakou dobu trvalo, než jsem jim přišla skutečně na chuť. Jsem spíš "slaný snídaňový typ" a na sladké po ránu chuť přirozeně nemívám. Zjistila jsem, že ale opravdu všechno je o zvyku a že se ze slaného snídaňožrouta dokážu dost dobře převtělit do toho sladkého. Z hlediska ajurvédy jsem typ váta, tudíž se potřebuju často a hodně zahřívat, "uzemňovat" a nejlépe mi dělají sladké a kyselé chutě.  Teplá a sladká snídaně je proto pro mě naprosto ideální. Takové snídaně oceníme nejvíc na podzim a v zimě, ale já už tuhle kaši (ve všech možných variacích) zařadila do svého jídelníčku celoročně. Protože mi zkrátka dělá moc dobře. Tento recept je přirozeně veganský, bezlepkový, bezlaktózový a neobsahuje přidaný cukr.

Rýžová kaše s kurkumou

Plněné cupcakes s lemon curd

Citrónové sladkosti nejsou pro každého. Jak jsem totiž zjistila, panuje okolo nich spoustu předsudků. Myslím, že odpor k citrónovým zákuskům vznikl u mnoha lidí již v mládí, kdy se poprvé (a často naposled) setkali s výtvory typické trpké a umělé citrónové chuti v (post)socialistických kavárnách. Já citrónové věci miluju a mé oblíbené moto je "nejlepší sladké je kyselé". Díky těmto cupcakes se mi však podařilo přesvědčit několik jedinců, aby přehodnotili své chuťové preference. Pochutnali si na nich ve finále i zapřísáhlí odpůrci citrónových zákusků. A tomu se říká úspěch! :) Tak si taky upečte tyto plněné cupcakes s lemon curd.

Plněné cupcakes s lemon curd