Blog

Cibulová marmeláda s tymiánem a portským vínem (vegan)

Marmeláda je skvělý jedlý dárek, který stihnete třeba před Vánoci i na poslední chvíli. A navíc (na rozdíl od většiny home made dárků),  potěší i chlapy. Je totiž ideální jako příloha k jakémukoliv masu.

Cibulová marmeláda s tymiánem a portským vínem (vegan)

Rychlý kuskusový salát

Přes léto dělám moc ráda tento rychlý kuskusový salát. Je lehký, dobrý a rychlý. Zkrátka ideální letní jídlo. Baví mě jeho nadýchanost, to jak nechá vyniknout jednotlivým surovinám a když si ho kousek po kousku nabírám na vidličku, cítím se jako v čajovně. A čajovňáckou atmosféru já moc ráda. Taky ho můžete naaranžovat na růžičky ledového salátu a podávat jako takovou lehkou jednohubku při letních posezeních.

Rychlý kuskusový salát

Slaný paleo quiche (bez lepku, bez laktózy)

Pro všechny, kteří nejí nemohou nebo nechtějí jíst mouku a mléčné výrobky, přidávám recept na tzv. "paleo" quiche. Tento koláč je přirozeně bez lepku a bez laktózy. Základem paleo quiche je "těsto" z mandlové mouky a náplň je tvořena směsí vajíček a kokosového mléka.

Slaný paleo quiche (bez lepku, bez laktózy)

Polévka z medvědího česneku (bez lepku, bez laktózy)

Medvědího česneku je teď všude kopa, stejně jako unavených lidí po dlouhé zimě. Tahle polévka z medvědího česneku řeší oba tyto problémy:) Můj recept neobsahuje mouku ani mléčné výrobky, je tedy přirozeně bezlepkový a bezlaktózový. Použila jsem do něj však ghí (a není ho tam málo). Na ghí nebo-li přepuštěné máslo nedám dopustit. Jedná se o (nejen) ajurvédou velmi ceněnou potravinu.

Polévka z medvědího česneku (bez lepku, bez laktózy)